Sidor


söndag 18 maj 2014

Grilltips


Nu har grillsäsongen dragit i gång på allvar. För oss som vid sällsynta tillfällen kan tycka  att det är värt pengarna att tillaga de dyrare bitarna, ryggbiff eller till och med oxfilé, finns det kryddningar som kan göra det lite intressantare. Jag kan tycka att man ibland har lite för stor respekt för det dyrare köttet och inte vågar krydda med annat än salt och svartpeppar. Visst, köttsmaken kan stå för sig själv, men så intressant tycker jag inte att rygg- och/eller oxfilé är. Så här är ett par recept  på kryddningar som lämpar sig för det dyrare bakdelsbitarna. Man stöter/blandar man ingredienserna till en pasta som köttet gnids in med 15-30 minuter innan det går på grillen.

Persilja/citron

2 msk fint hackad bladpersilja
2 tsk rivet citronskal
2 tsk citronsaft
1 hackad vitlök
1 rågat kryddmått cayennepeppar
2 tsk flingsalt
3 msk olivolja

Rosmarin

3 msk hackad rosmarin
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk flingsalt
1 msk svartpeppar
3 msk olivolja

Cowboy

En variant som kanske inte skall användas till filé, men som funkar utmärkt till entrecote.

2 tsk anchochilipulver
2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk svartpeppar
1 msk olivolja


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar